Новини

Булгартабак посрещна 65-ия си рожден ден

15 Ноември 2012

Булгартабак представя новото си лого

С нова визия, ново лого и изложба, Булгартабак отбеляза 65-ия си рожден ден. Събитието се състоя на 13 ноември 2012 година в Археологическия музей в гр. София.

Изпълнителните директори на компанията Венцислав Чолаков и Ангел Димитров представиха новата корпоративна визия. „Основната цел, която си поставяме, е Булгартабак да заеме своето място сред световните лидери в бранша, като отстояваме позицията си на компания с успешни и изпитани продукти“, подчертаха директорите.

За 65 години фабриките на Булгартабак са произвели близо 5 000 000 000 000 къса цигари. Компанията е лидер на вътрешния пазар и е един от водещите производители на тютюневи изделия в Югоизточна Европа с популярните си марки Victory, Prestige, E♥a, MM, GD, Global, Femina и S Class. Притежава модерно оборудване, използва съвременни технологии за цигарено производство и прилага прецизен качествен контрол. Всички марки цигари са съобразени с последните изисквания и тенденции на световния тютюнев пазар.

През последната година ръководството на Булгартабак стартира и активна политика на социална отговорност както към служителите си, така и към обществото като цяло.

Със светлинно и музикално шоу пред публиката беше представено новото лого на Булгартабак, с което занапред компанията ще се позиционира на вътрешния и международния пазар, като производител на модерни и висококачествени марки тютюневи изделия.

Изпълнителните директори разрязаха и празничната торта с пожеланито рожденикът да пази мъдростта и опита на възрастта, и да търси смелостта и модерното мислене на младостта, за да върви уверено напред в бъдещето.

На събитието с водещи Юлиан Вергов и Владимир Карамазов беше излъчен и филм за историята на компанията от създаването й до наши дни.

Гостите с интерес разгледаха експонатите от изложбата „За Булгартабак с любов”, разположени в залите на музея. Сред тях публиката може да види първата машина за рязане на тютюн, внесена в Пловдив през 1885 г., монети, били в обращение между 1930 и 1941 г., на които са изобразени най-важните стопански култури за Царство България – сплетени във венец житни класове, лозови и розови клонки и тютюневи листа, оригиналите на укази от времето на княз Александър Батенберг и цар Фердинад за налагане на акцизи върху тютюна, факсимилета от документи по повод приемането на Закона за монопола на тютюна през 1947 г. Сред ценните експонати са и второто издание на романа „Тютюн” на Димитър Димов от 1953 г., първата акция от Тютюнева фабрика – Пловдив, както и оргинални картонени табакери и пакети, с останали в историята български марки цигари, някои от които вече са антикварна рядкост.

Изложбата ще бъде отворена за посетители до 18 ноември т.г.

Булгартабак посрещна 65-ия си рожден ден

Булгартабак посрещна 65-ия си рожден ден